Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ارومیه در مجلس گفت: در مسکن مهر اگر سقف‌ها آوار می‌شدند، تلفات از این تعداد هم بیشتر بود. ما منکر وجود نقاط منفی در ساخت آنها نیستیم و قطعا نقاط ضعف از سوی پیمانکارها وجود داشته است.

سید هادی بهادری نماینده ارومیه در گفت وگو با ایلنا با اشاره به اینکه زلزله کرمانشاه بزرگترین زمین لرزه تاریخ غرب ایران است، گفت: تلفات این زلزله در مقایسه با زلزله‌های پیشین نظیر منجیل و رودبار و زلزله بم که به همین بزرگی بودند به نسبت کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زمین لرزه بم که ۶.۶ ریشتر بود بیش از ۲۷ هزار نفر کشته و بیش از ۳۰ هزار نفر مجروح داشت. این زمین لرزه که تقریبا ۱ ریشتر بالاتر از آن بود می‌توانست مصائب جبران ناپذیر و زیادی به بار آورد که در این حالت باید شکرگزار بود که این چنین اتفاقی نیفتاده است.

بهادری افزود: علیرغم شایعات موجود در مورد مسکن مهر بایستی یادآور شوم که در بزرگترین زلزله غرب ایران با وجود وسعت زمین لرزه، هیج یک از این خانه‌ها آوار نشده و طبیعی است شکاف و شکستگی هایی در دیوارها و نمای بیرونی ساختمان‌ها ایجاد شده باشد. نباید فراموش کنیم با وجود بزرگی زمین لرزه تخریب بوجود آمده نسبت به زمین لرزه های قبلی رخ داده در سایر نقاط کشور کم بوده است. نباید دیدمان منفی باشد. از ۱۲ هزار واحد مسکونی تخریب شده مسکن مهر باید توجه داشت که تلفات جانی زیادی در برنداشته است.

نماینده ارومیه در مجلس ادامه داد: هدف طراحی ما ایمنی جانی است به این معنا که طراحی باید چنان صورت گیرد که تلفات جانی داخل منزل رخ ندهد . ما منکر وجود نقاط منفی در ساخت آنها نیستیم و قطعا نقاط ضعف از سوی پیمانکارها وجود داشته است.

وی خاطرنشان کرد: پس از  زلزله های رخ داده چه در ایران و چه در کشورهای همسایه به عنوان تیم‌های تحقیقاتی به بررسی و ارزیابی خسارات و عوامل موجود آن می پردازیم. طی همین برنامه بنده به همراه چند تن از مسئولان مربوطه هفته آینده در محل حادثه حضور خواهیم یافت تا به صورت میدانی به بررسی مسائل و مشکلات بوجود آمده پس از زمین لرزه اعم از مشکلات آب ، برق، گاز و....بپردازیم.

بهادری گفت: اگر سقف‌ها آوار می‌شدند تلفات از این تعداد هم بیشتر بود. قطعا برخی از پیمانکاران از مصالح نامناسب استفاده کرده اند که بایستی به طور جد بررسی و پیگیری شود. بنده به عنوان کارشناس عمران و با دید کارشناسی شاهد پیشرفت در این حوزه هستم که با وجود ۷.۳ ریشتری بودن زمین لرزه ساختمان ها آوار نشده اند.

وی در پاسخ به این سوال که نظر شما در مورد مدیریت بحران چیست گفت: کل کشور بسیج شده اند تا به یاری هموطنان کرمانشاهی بشتابند. ملت ایران مردمانی عاطفی هستند .مردم همیشه در صحنه با کمک های خود اجازه نخواهند داد تا مردم این خطه بیشتر از این آسیب ببینند.

بهادری گفت: در زلزله های اهر و منجیل تمام ساختمان ها فرو ریخته بودند ولی امروزه شاهد رعایت استانداردهای سازه ای هستیم ولی باید آمادگی های لازم را برای بروز هرگونه خطر احتمالی  را نیز داشته باشیم.

بهادری تاکید کرد: ارتفاع در تخریب سازه ها بسیار موثر است و این زمین لرزه ناشی از آزاذی انرژی ست که سالیان سال در صفحه عربستان انباشته شده بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اختمال بروز زمین لرزه ای به این بزرگی در شهرستان ارومیه وجود دارد؟ و اینکه در صورت بروز چنین اتفاقی آیا شهرسازی و سازه های موجود استاندارد کافی را دارند گفت: گسل سیلوانا گسلی معکوس در امتداد ارومیه است متاسفانه خطر جدی  است که پتانسیل زلزله‌ای تا ۶.۵ ریشتر نیز تخمین زده شده است و احتمال وقوع این چنین حادثه ای نیز وجود دارد ولی خوشبختانه در طول تاریخ ارومیه شاهد زلزله هایی با ریشتر بالا نبوده ولی شهرهای شمالی و جنوبی همچون سلماس و پیرانشهر زلزله های بزرگی را تجربه کردند.

بهادری افزود: ما سیستم لرزه نگاری نداشتیم. طی پیگیری های جدی زمانی که در معاونت امور عمرانی مشغول بودم توانستیم ۷ عدد لرزه‌نگار خریداری کنیم که این کار مستلزم همکاری سازمان راه و شهرسازی  بود که تا به امروز ۳ عدد در سطح استان نصب شده که آمادگی لازم برای ثبت تحرکات لایه‌های زمین را داریم. نقده، سردشت، سلماس و اخیرا ارومیه جز شهرستان های قابل ثبت هستند.

بهادری گفت: در مباحث مربوط به مقاوم‌سازی و برنامه‌ریزی بحران، طرحی با عنوان "ریز پهنه‌بندی لرزه" عنوان شده که قرار است در شهرستان های ارومیه، خوی، مهاباد و سلماس اجرا شود که تا حدودی طرح کیفی محسوب می شود و فعلا حالت کتابخانه ای دارد و هنوز به عنوان مبنای طراحی ها قرار نگرفته است، چنانچه این برنامه ها اجرایی شوند تاثیر بسیار خوب و مفیدی خواهد داشت.

وی ضمن بیان اینکه از آنجایی که ارومیه شهری آبرفتی است در صورت آپارتمان سازی ، در زمان وقوع زلزله این ساختمان ها با خطر جدی و آسیب زیاد مواجه خواهند شد مگر اینکه در مناطق مرتفع و کوهستانی این کار انجام شود افزود:در بحث مدیریت بحران، شهرداری ارومیه طرحی را آغاز کردند که متاسفانه تا به امروز نیمه کاره باقی مانده است.

وی در پایان گفت: برنامه ریزی های لازم باید انجام شود تا در صورت وقوع چنین حادثه ای آمادگی لازم را داشته باشیم  چنانچه اخیرا با خریداری لوازم مربوطه ، هلال احمر و برخی سازمان های دیگر را تجهیز کردیم.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۵۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها

روزی که گذشت شاهد اخبار و رویدادهای متفاوتی در علم و فناوری ایران و جهان بودیم که در این گزارش به مرور آنها می‌پردازیم.

به گزارش ایسنا، از ساخت باتری با آب توسط محققان چینی و شکستن رکورد نزدیکی اتم‌ها تا اوج گرفتن بارش شهابی اِتادَلوی و بررسی زلزله‌های کلانشهرها در یک کنفرانس علمی در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، دنیای علم و فناوری ایران و جهان شاهد اخبار متفاوت و جذابی بود که در ادامه به مرور آنها می‌پردازیم.

اوج بارش شهابی اتادلوی در شامگاه امشب

شامگاه امشب یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت بارش شهابی اتادلوی به اوج بارش خود می‌رسد.

چینی‌ها با «آب» باتری ساختند

دانشمندان چینی می‌گویند باتری آبی آنها تقریباً دو برابر ظرفیت انرژی نسبت به باتری‌های لیتیومی ارائه می‌دهد. این باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهد.

فیزیکدانان MIT رکورد نزدیکی اتم‌ها را شکستند

نزدیکی اتم‌ها برای شبیه‌سازهای کوانتومی که ابزارهای قدرتمند دانشمندان برای اکتشاف مواد و حالات جدید ماده هستند، بسیار مهم است.

این موجود، جد گاوها و گوزن‌هاست

فسیل یک پستاندار ۶۵ میلیون ساله در شهر کلرادوی اسپرینگز آمریکا یافت شده است که کمی بیش از دو پوند وزن دارد و به گفته دانشمندان، جد همه گاوها، خوک‌ها و گوزن‌هاست.

میدان مغناطیسی زمین ۲۶ میلیون سال ناپدید شده بود

یک مطالعه جدید موضوع شگفت‌انگیزی را کشف کرده است که در آن می‌گوید میدان مغناطیسی زمین ۵۹۰ میلیون سال پیش به مدت ۲۶ میلیون سال ضعیف شده است.

بررسی زلزله‌های کلانشهرها در کنفرانس علمی/زلزله بم در منطقه بدون زلزله ۲ هزارساله رخ داد

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه زمین زیر پای ما در حال تکامل همیشگی است، گفت: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود؛ از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است و نیاز است برای بررسی دوره‌های بازگشت زلزله همه نظرات مورد بررسی قرار گیرد.

اعطای امتیاز ویژه در برنامه‌های اعزام به خارج از کشور به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: نمایشگاه «ایران هلث» به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل‌های مؤثر برای توسعه همکاری‌ها و ایجاد تعاملات بین‌المللی مبتنی بر فناوری‌های حوزه سلامت است.

صفحه نمایش‌های لمسی ضدباکتری می‌شوند

اگر چیزی در دنیا وجود داشته باشد که باید آنتی باکتریال یا ضد باکتری شود، آن صفحه‌ نمایش‌های لمسی عمومی هستند که همه با انگشتان آلوده خود به آنها دست می‌زنند. اکنون کمک به شکل یک پوشش مسی جدید از راه رسیده است.

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

هزاران سال است که طب سنتی چینی از صدپاهای سمی برای درمان بیماری‌های کلیوی، صرع و بسیاری از اختلالات دیگر استفاده کرده است.

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید، چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در مؤسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

فضاپیمای «استارلاینر» برای اولین پرواز سرنشین‌دار در روز ششم مه، به سکوی پرتاب انتقال یافت.

«زلزله» و «جنگ» دو مخاطره مهم جوامع بشری

به اعتقاد عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله امروزه شاخص تاب‌آوری جایگزین میزان تلفات انسانی در بررسی وقوع مخاطرات شده است؛ از این رو دو رخداد «زلزله» و «جنگ» مهمترین مخاطرات جوامع بشری به شمار می‌روند؛ چرا که زلزله بزرگ هائیتی موجب از دست رفتن استقلال این کشور شد.

چگونگی بومی‌سازی فناوری‌ها از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: هزینه‌هایی که اپراتورها باید به‌عنوان مالیات بپردازند، می‌تواند صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه برون‌سپاری شده آن شرکت به شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

ایجاد مهاجرت گروهی در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی به دلیل عدم جذب مناسب نیروی انسانی متخصص

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی متاسفانه با پدیده مهاجرت گروهی سروکار داریم و این امر ارائه خدمات زمین‌شناسی را در کشور با بحران مواجه خواهد کرد، گفت: ظرفیت اشتغال در این حوزه در کشور بسیار بالا است، ولی اقدامی که برنامه جذب نیروی متخصص را ناکارآمد کرده، عدم جذب مناسب در طی این سال‌ها به‌ویژه در طی برنامه ششم توسعه در کل کشور بوده است.

فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نورث وسترن از فیزیک و نظریه آماری برای تایید نظریه تعادل اجتماعی «فریتز هایدر» استفاده کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • بندرچارک لرزید
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است